Învăţământ

Invatamantul in comuna Urehesti ,judetul Bacau, a cunoscut de-a lungul timpului evolutii deosebite ,atat in ceea ce priveste partea materiala(scoli,gradinite,dotari) cat si umana(nr.de elevi,profesori si invatatori) .

Odata cu reformele initiate de domnitorul Alexandru Ioan Cuza in Romania,perioada 1859-1866, invatamantul fiind o componenta importanta a acestor transformari,si comuna Urechestu a cunoscut , incepand cu acea perioada evolutii care au dus  la cresterea zestrei materiale a comunitatii -prin construire de scoli in fiecare sat component al comunei, astfel ca , la sfarsitul anului 1989 , fiecare sat avea propria Scoala si gradinita in functie de numarul de elevi.

Satele Urechesti si Cornatel avand fiecare rolul de nucleu al activitatii de invatamant-asigurau intreg ciclul gradinita-scoala primara-scoala gimnaziala prin scolile existente pe teritoriul lor.

Procesul de invatamant din Romania, a fost supus dupa anul 1989 ,la o serie de  transformari, experimentari si reasezari , care nu au reusit sa aduca  pana in acest moment scoala romaneasca  la un nivel care sa-i confere elevului satisfactia si implinirea in viata.

Comuna Urechesti,judetul Bacau a cautat sa tina pasul cu aceste transformari – incercand sa se adapteze si sa ofere copiilor spatii de invatamant adecvate-dotate si pregatite sa asigure cadrul de invatamant optim.

Astfel, cu sprijinul Primariei a fost construita o gradinita in satul Slobozia in perioada  iunie 2002 -septembrie 2003 .

Dupa inundatiile din iulie 2005,s-a construit in perioada mai  2006 -septembrie 2007 o scoala compusa din 5 sali de clasa , in parteneriat cu Primaria comunei Urechesti si Fundatia Mereu Aproape din  Bucuresti.

Procesul investitional a continuat , iar in perioada 2007-2008 a fost extinsa vechea Scoala in Urechesti, cu doua sali de clasa si grupuri sanitare proprii.

Tot in aceasta perioada a fost reabilitata  Scoala si gradinita din satul Cornatel.

Pe langa investitiile in aceste imobile ,s-au atras resurse pentru dotari ale scolilor cum masini de transport elevi, prima in anul 2003 , marca Aro Romania, a doua si a treia  masina-marca Fiat, care asiguta transportul elevilor din satele Slobozia, Satu Nou si Lunca Dochiei, unde Scolile cu claseleI-IV au fost desfiintate,cauza principala fiind lipsa de copii.

Totodata, Scolile din Urechesti si Cornatel au fost dotate cu cabinete de informatica si centru de informare si documentare.