Cultură

Activitatea culturala intr-o comunitate rurala este o necesitate obiectiva.Cultura rurala trebuie sa reflecte specificul si traditiile locale, ce trebuie pastrate si transmise mai departe,adaugandu-le elemente de cultura nationala  in corespondenta cu adevarul istoric.

Din punct de vedere al conservarii traditiilor locale, putem spune ca asistam la un proces de renastere, e adevarat timid ,al elementelor specifice localitatii si zonei in care ne situam .

Pentru ca procesul acesta sa capete cu adevarat o dinamica crescuta s-a  trecut la un proces  de organizare institutionala  astfel:

  •        – comuna Urechesti este membru fondator si promotoare al Asociatiei GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA VALEA TROTUSULUI , prin care se incearca revitalizarea si a acestor elemente culturale.
  •       – are in formare o Asociatiei culturala , avand ca parteneri Scoala Gimnazaiala Urechesti si Primaria Urechesti, care impreuna vor pune in miscare un set de actiuni menite sa relanseze actul cultural pe alte temelii.

Primaria Urechesti ca principal factor organizatoric incearca sa-si canzlizeze resurse si sa redinamizeze activitatea culturala prin activitati care sa atraga copiii si comunitatea spre cultura prin intermediul caminelor culturale.